Gualchos

Gualchos er en hyggelig bjerglandsby, som ligger 7 km fra kysten og 20 km øst for Motril. Gualchos er en af Andalusiens mange såkaldte "hvide landsbyer", som kun forandret sig lidt siden de blev grundlagt i middelalderen af maurerne, skønt der nu er elektricitet og andre moderne bekvemmeligheder i de gamle hvidkalkede huse med de metertykke mure og røde tegltage.

Landsbyen har ca. 700 indbyggere og ligger på et lille plateau ved en naturlig kilde. I de smalle krogede gader ser man stadig bjergbønder, der trækker deres muldyr ud til "el campo", hvor mandeltræerne skal passes. Sortklædte kvinder iler til bageren efter friskbagt brød, og på "La Plaza" køber de ind hos fiskemanden, der ankommer med nattens fangst.

I landsbyen er der tre spisesteder, hvor restauranten La Ventera er den eneste der har åbent året rundt. Man kan dog altid bestille et måltid i baren på plazaen (dagen før), eller spise sig mæt i de store tapas, der her følger med drikkevarer.

Byens købmand har sin butik på plazaen. Her kan man købe alt. Man kan få slagtervarer og almindelige købmandsvarer. Åbningstider er fra 10.00 - 13.30 og fra 17.00 - 21.00 (dog ikke søndag).

Bageren er lidt vanskelig at finde, men han er der! Brødet er altid godt og friskbagt. Man kan hver morgen gå ned til bageriet og købe brød, eller man kan gå ud på gaden, når bagersvenden kører rundt i byens smalle gader med brødudsalg. Der dyttes lystigt, så man hører altid hans ankomst (omkring kl. 9-10).
Strandliv

Vælg selv mellem de skønne strande, bl.a. "La Rijana", blot 15 minutters kørsel fra Gualchoshus

Spansk liv

Oplev det daglige liv i Spanien og prøv de lokale spise- og drikkevaner

Kørselsvejledning

Det tager knap 2 timer at køre fra Málaga Lufthavn til Gualchoshus - se ruten her

Til forsiden GOGOwebdesign.dk
Se kalenderen
Kørselsvejledning
|
Kontakt
Byen
|
Huset
|
Priser
Dansk
English