Spansk liv - opskrifter







Gedeost med karamelliserede æbler



























Chorizo i sherry












Grillede jomfruhummere med krydderurter

























Pan con tomate













Tortilla med ost og krydderurter

Spanien er Europas kødspisere nr 1. Chorizo og Serranoskinke har også nået vore breddegrader. En simpel kotelet vendt på panden får en til at tro at nu er man blevet stjernekok. Fiskedisken i Al Campo er 30 m lang.

I huset ligger madbiblerne Spanske opskrifter, Middelhavskøkkenet og den italienske Sølvskeen. Så en måneds ophold er slet ikke nok. Men for det simple køkken og liv bruger vi selv en lang række grøntsagsretter som er typisk spanske.

Her følger nogle af Anne Hjernøes (DRs Annemad) opskrifter fra Andalusien:

Bagt gedeost med karamelliserede æbler

Bagt gedeost

  • Sprøde ristede brødskiver
  • Gedefriskost eller en anden god ost

Kom gedefriskosten på ristet brød, og bag eller grill dem i ovnen til osten er varm og begynder at blive gylden. Spis den bagte gedeost med karamelliserede æbler.

Karamelliserede æbler

  • Smør
  • Æbler, skåret i både
  • Timian
  • Et godt drys sukker
  • Et drys salt

Skær æblerne i både og sauter dem i en klat smør i en gryde eller på en pande. Når æblerne begynder at tage lidt farve tilsættes et drys sukker, nogle kviste frisk timian og et lille drys salt. Steg æblerne til de er møre og let karamelliserede. Spis æblerne til bagt gedeost på sprødt brød.


Chorizo i sherry

  • Chorizo
  • Pedro Ximenez
  • Fino

Køb de bedste, krydrede chorizoer du kan finde. Skær dem i mundrette stykker og steg dem på en tør pande eller i en gryde. Når de er begyndt at tage lidt farve så kom en god slat fino og en lidt mindre slat Pedro Ximenez på. Steg pølserne for jævn varme til sherryen er godt trængt ind. Hold øje med pølserne, sukkerindholdet i Pedro Ximenez kan få dem til at brænde på hvis de får for meget og for kraftig varme. Spis brød til, og en god salat.


Grillede jomfruhummere med krydderurter

Grillede jomfruhummere

  • Jomfruhummere

Krydderurtetopping:

  • Basilikum
  • Bredbladet persille
  • Hvidløg
  • Citronsaft
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Salt

Klip rygskjoldet af jomfruhummerne og fjern tarmen. Læg hummerne på bagepapir i en bradepande. Kom alle ingredienserne til toppingen i en morter eller i en foodprocessor og mas dem til en grov dip. Kom en teskefuld af toppingen på ryggen af hver hummer og grill dem i ovnen i 3-5 minutter alt efter størrelse. Spis dem varme med godt brød, evt. de lune tomatbrød med hvidløg.


Pan con Tomate

  • Daggammelt hvidt brød
  • Hvidløg
  • Solmodne tomater
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • Maldon salt

Brødet ristes til det er gyldent og sprødt. Hvidløgsfeddet pilles og skæres over. Brug det halverede hvidløgsfed til at gnubbe over brødskiven, skær derefter tomaten over og gnub tomaten henover brødskiven. Dryp med olie og drys med salt, og spis tomatbrødet mens det er lunt.


Tortilla med ost og krydderurter

  • 6 æg
  • En slat mælk
  • Maldon salt
  • En stor håndfuld finthakkede krydderurter efter smag
  • 50 g eller mere efter smag, tør gede- eller fåreost skåret i tynde flager
  • Koldpresset jomfruolivenolie

Bland alle ingredienserne, på nær olien, i en skål og rør dem godt sammen. Kom olien på en pande og varm den rigtig godt op. Hæld æggeblandingen på og steg omeletten på den ene side. Når omeletten er gylden i bunden og fast i konsistensen, bruges en tallerken til at vende den, hvorefter den steges færdig på den anden side. Spis omeletten mens den er varm, evt. sammen med pan con tomate og en god café con leche.


Byen

Gualchos er en hyggelig bjerglandsby, som ligger 7 km fra kysten Costa Tropical

Kørselsvejledning

Det tager knap 2 timer at køre fra Málaga Lufthavn til Gualchoshus - se ruten her

Strandliv

Vælg selv mellem de skønne strande, bl.a. "La Rijana", blot 15 minutters kørsel fra Gualchoshus

Til forsiden GOGOwebdesign.dk
Se kalenderen
Kørselsvejledning
|
Kontakt
Byen
|
Huset
|
Priser
Dansk
English